83. Tjuvjägaren.

December 10th, 2016

Följ med oss till 1800-talets Sverige och Kinnekulle. Lasse är en assosical enstöring som har blivit utstött från byn. Därför har han flyttat ut till en "grotta" tillsammans med sin förtrogna fru Inga. För att överleva så jagar Lasse i skogen för mat och överlevnad. Problemet är att den rika och sviniga Baronen äger marken som Lasse jagar på. En våldsam och hatisk konflikt uppstår mellan de båda männen där ingen viker sig.

Vi fortsätter på temat Independentfilmer och den här gånger är det förstagångsregissören John Tornblad som står bakom rodret till filmen Tjuvjägaren. Filmen är inspirerad av verkliga händelser och karaktärer. Filmen är inspelad på endast 25 dagar. Johan Fågelström och John Tornblad har producerad filmen med riktigt små medel. Komuner, föreningar, företag och privatpersoner har gjort filmen möjlig.

Vi ser skådespelare som Niklas Falk, Ylva Lööf, Lennart Hjulström, Annica Liljeblad, Ingmar Carlehed, Sven-Åke Gustavsson och Hanna Lekander mfl.

Jack Vreeswjik har gjort titelmusiken till filmen.

Så nu lämnar vi den trista mörka vintern och tar oss till en varm sommar för länge, länge sedan. Följ med oss på jakt tillsammans med Tjuvjägaren mitt i den pågående konflikten.

Stort tack till Johan Fågelström som lät oss upptäcka filmen.

Share | Download(Loading)