152. Sommarspecial 2019 - Original Motion Picture Soundtrack - En retroresa genom filmmusikens storheter…

July 10th, 2019

Vår superpopulära sommarspecial är tillbaka! Det är en varm sommarkväll i Juli och vi sitter ute på en Pub i Örebro.

Årets tema är FILMMUSIK. Vi grottar ner oss i den komponent som filmer inte kan vara utan.

Vi reder ut vad som är skillnaden på Soundtracks och filmmusik. När skall musiken ta över eller bara förstärka känslorna?.

Vi tar oss tillbaka till 70- och  80-talet och kollar in alla skivsamlingar som släpptes i samband med storfilmerna. TOP GUN, SNUTEN I HOLLYWOOD, DIRTY DANCING, COCKTAIL, KARATE KID... Listan kan göras lång. Vi konstaterar att dessa välproppade LP-skivor var fulla med populära poplåtar från den tiden.

Vi inser att John Williams var banbrytande med sin orkestermusik som han komponerade till en liten film 1977 som hette STAR WARS.
Vi tar avstamp därifrån om presenterar de största kompositörerna av filmmusik och hur de har påverkat filmbranschen genom åren.
Det blir filmer som ALIENS , BLADE RUNNER, INDIANA JONES, BATMAN BEGINS, HARRY POTTER... Listan kan göras hur lång som helst.

Hur är musiken idag? Thomas påstår att den är bara generisk och tråkig. Stämmer det?

Tomas blir utan förvarning tvingad till att testa i sina kunskaper i kända filmteman. Misslyckas han blir han straffad.

Vi listar våra favoriter bland filmmusiken och presenterar de mest sålda musik-soundtracken någonsin...

Dessutom så får ni en recension på den kalasfina serien om Jack Ryan som nu har landat på Blu-ray och DVD. John Krasinski spelar CIA-analytikern som motvilligt ger sig ut på livsfarliga uppdrag. Tom Clancy's JACK RYAN är en kalasserie om ni frågar oss.

Häll  upp något gott i glaset, plugga in hörlurarna, och sätt dig till rätta. För årets sommarspecial är en riktigt åktur i nostalgins musikaliska filmvärld.
Varmt välkomna !

Share | Download(Loading)

Play this podcast on Podbean App