208. Horizon Line To The Other Side Of The Silcence Of The Lambs…

March 17th, 2021

I avsnitt 208 är vi allt annat än lättflörtade när det gälles kvällens filmer. Vi börjar med en katastroffilm i det lilla formatet med filmen HORIZON LINE. Ett bråkande par som tvingas samarbeta när deras pilot precis fått en hjärtattack och segnar ner och dör. De befinner sig i ett litet flygplan över ett stort hav. Vem skall flyga planet? Vart skall de flyga planet när alla hjälpmedel är utslagna? 

Vi vänder oss till SVT Play och kollar in svensk skräckfilm om ett hemsökt hus. Filmen ANDRA SIDAN gick på bio i höstas och landade i rekordfart nu på SVT PLAY. Kan vi i Sverige göra skräckfilm. Detta skall vi ta reda på nu när Linus Wahlgren och Dilan Gwyn frontar mysrysaren ANDRA SIDAN.

Mer svenskt blir det när Thomas landar på CMORE och har spanat in rebooten på JÖNSSONLIGAN-filmerna. I SE UPP FÖR JÖNSSONLIGAN ser vi Henrik Dorsin, Hedda Stiernstedt, Anders "Ankan" Johansson och David Sundin i de ikoniska rollerna. Frågan är om regissören Tomas Alfredsson har förvaltat arvet väl? Det kan väl inte gå fel? Vi snackar ju ändå om regissören som gav oss LÅT DEN RÄTTA KOMMA IN.

I vår kära programpunkt "ÅTERTITTEN, Filmer från förr som vi nu ser med äldre ögon" har nu turen kommit till en riktig klassisker: THE SILENCE OF THE LAMBS från 1991. Vi minns Jodie Foster som Clarice Starling och Anthony Hopkins som Hannibal Lecter. Och att det var ett psykfall som kallades Buffalo Bill. Vi minns att den var riktig obehaglig när det begav sig. Hur står den sig nu...

Vi avslöjar dessutom vinnaren i vår LOVECRAFT COUNTRY -tävling i avsnittet.

Ni är hjärtligt välkomna in till dryga timmens filmsnack med TT FILMPODCAST. Podden finns som vanligt på Spotify, Acast, Apple Podcaster och Google Podcasts och på en massa andra ställen.

Share | Download(Loading)
Podbean App

Play this podcast on Podbean App