213. The Little Things In The Womans Window And The Army Of The Dead!

May 26th, 2021

I det brutala avsnittet 213 börjar Thomas med en home-invasion-historia från hans egen verklighet. Detta kantas av att han får en regelrätt sågning av sin poddkollega Tomas.

Men när vi ändå pratar om sågning så har Thomas sett Hitchcock-ripp-offen The Woman In The Window med en Amy Adams som inte vågar gå utanför dörren. Men snoka på grannarna det kan hon i alla fall. Thomas är inte nådig när han ventilerar över sitt missnöje över detta haveri till film. 

The Little Things med Denzel Washington och Remi Malek är en seriemördarthriller som Tomas länge väntat på. Nu är den Blu-ray och Dvd-aktuell och vi har naturligtvis satt tänderna i den. Av någon märklig anledning för den oss in på David Finhers SE7EN.  Ja ni lär märka i vår ambivalenta recension vad detta betyder.

Och som vi blir bortskämda med filmer från Zack Snyder i år. Han släppte tidigare i år den ultralånga versionen av Justice Leauge men nu är han tillbaka i zombiegenrén med besked. Vi har kollat in den sprillans nya zombieactionstänkaren THE ARMY OF THE DEAD. Dave Baustista har samlat ihop en liten styrka som skall bryta in sig i ett kassavalv i spelstaden Las Vegas. Problemet är nu bara att det är numera en zombiestad. Hur oense om en film kan man egentligen bli? Zack Snyders nya film delar oss i två läger.

Vi tar oss dessutom tillbaka till 2003 och träffar åter Scarlett Johanson och Bill Murray i Japan. De är två vilsna själar i natten som söker tröst hos varandra. Vi minns Sofia Coppolas film som stämningsfull och fin men håller den fortfarande 2021. Det skall vi ta reda på ikväll.

Och ni hänger förstås med oss in i filmnatten när vi sitter och myser i pianobaren med ett glas Suntory. Varmt välkomna till avsnitt 213.

Share | Download(Loading)
Podbean App

Play this podcast on Podbean App